Donald Trump a prezentat un proiect de buget de 4.400 de miliarde dolari pentru anul viitor. Situaţia ar putea genera cel mai mare deficit bugetar din ultimul deceniu

Preşedintele SUA, Donald Trump, a trimis luni Congresului un proiect de buget în valoare de 4.400 de miliarde de dolari pentru anul viitor, situaţie care ar putea genera cel mai mare deficit bugetar din ultimii zece ani, informează site-ul agenţiei Associated Press.

1426 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a prezentat un proiect de buget de 4.400 de miliarde dolari pentru anul viitor. Situaţia ar putea genera cel mai mare deficit bugetar din ultimul deceniu

Donald Trump a prezentat un proiect de buget de 4.400 miliarde dolari pentru anul viitor. Situaţia ar putea genera cel mai mare deficit bugetar din ultimul deceniu

"În anul de când lucrăm împreună, am pus bazele unei noi ere de măreţie americană", afirmă Donald Trump în mesajul adresat Congresului.

"America începe din nou să câştige. Un spirit măreţ de optimism continuă să sufle în naţiunea noastră", a subliniat preşedintele SUA.

Amploarea bugetului şi reducerile generate de reformele fiscale riscă să genereze în 2019 un deficit bugetar federal cuprins între 984 de miliarde şi 1.200 de miliarde de dolari. Acest cuantum ar fi de două ori mai mare decât ţinta deficitului promisă de Administraţia Donald Trump.

În total, deficitul bugetar ar putea ajunge la 7.200 de miliarde de dolari în următorul deceniu din cauza planului prezentat de Donald Trump.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici