Donald Trump ar putea obţine învestitura republicană la preşedinţia SUA

Magnatul Donald Trump are şanse să obţină nominalizarea Partidului Republican pentru funcţia de preşedinte al SUA, el fiind un contracandidat-surpriză pentru fostul guvernator din Massachusetts, Mitt Romney, potrivit unui sondaj citat de Wall Street Journal în ediţia electronică.

56 afișări
Imaginea articolului Donald Trump ar putea obţine învestitura republicană la preşedinţia SUA

Donald Trump ar putea obţine învestitura republicană la preşedinţia SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Romney pare să fie favoritul în această primă etapă de formare a cursei pentru obţinerea nominalizării republicane în vederea alegerilor prezidenţiale, în noiembrie 2012, potrivit acestui sondaj Wall Street Journal/NBC News. El ar obţine 21 la sută din intenţiile de vot ale alegătorilor republicani. Cercetarea a inclus nouă candidaţi.

Magnatul din domeniul imobiliar, Donald Trump, s-a clasat al doilea, la egalitate cu fostul guvernator din Arkansas, Mike Huckabee, obţinând 17 la sută din intenţii. Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Newt Gingrich, a primit 11 la sută din intenţii, cu un procent mai mult decât fostul candidat la vicepreşedinţie, Sarah Palin, care a obţinut 10 procente din intenţiile de vot ale susţinătorilor republicanilor participanţi la sondaj.

De asemenea, fostul guvernator din Minesota, Tim Pawlenty, considerat un candidat puternic de către colegii săi, este, în continuare, aproape necunoscut, având o susţinere de 6 la sută. Totodată, membra Camerei Reprezentanţilor Michele Bachmann din Minesota a obţinut 5 procente, fostul senator din Pennsylvania, Rick Santorum - 3 la sută, iar guvernatorul statului Mississippi, Haley Barbour - 1 procent.

Trump "poate fi comic, dar când vorbeşte despre felul în care să ne rezolve problemele, o face pe înţelesul omului obişnuit", a declarat Todd Mauney, un republican conservator, la Weatherford, în Texas. "Nu ştiu dacă oamenii pot trece dincolo de glumele care se fac pe seama lui, dar, în opinia mea, poate fi serios când vine vremea să ia hotărâri reale".

Sondajul Wall Street Journal/NBC News, care a abordat mai multe subiecte, a fost realizat în perioada 31 martie-4 aprilie, asupra unui număr de 1.000 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici