Donald Trump pledează pentru aplicarea tehnicii profilului rasial în combaterea terorismului

Autorităţile americane probabil vor trebui să recurgă la tehnica profilului rasial în eforturile de combatere de terorismului, afirmă Donald Trump, candidatul republican la funcţia de preşedinte al Statelor Unite, el lăudând măsurile de securitate aplicate de serviciile israeliene.

1411 afișări
Imaginea articolului Donald Trump pledează pentru aplicarea tehnicii profilului rasial în combaterea terorismului

Donald Trump pledează pentru aplicarea tehnicii profilului rasial în combaterea terorismului

"Poliţia americană ştie cine sunt mulţi din aceşti infractori. Dar se tem să facă ceva pentru că nu vor să fie acuzaţi că aplică tehnica profilului rasial. Şi pentru că nu vor să fie acuzaţi de numeroase alte lucruri", a declarat Donald Trump într-un interviu acordat postului Fox News.

Candidatul republican a lăudat măsurile de securitate aplicate de Israel.

"În Israel se aplică tehnica profilului rasial. Şi au făcut o treabă incredibilă, cel mai bine posibil. Ei fac profilul, opresc persoanele suspecte. Iau suspecţii şi îi verifică", a adăugat Trump.

"Noi avem altă opţiune!? Priviţi ce se întâmplă. Chiar credeţi că avem de ales? Noi ne străduim să fim cât de poate de corecţi din punct de vedere politic în Statele Unite", a apreciat Trump.

Nu este prima dată când Donald Trump propune aplicarea tehnicii profilului rasial de către poliţie. "Indiferent dacă aplicarea profilului rasial este corectă sau nu din punct de vedere politic, ar trebui să devenim inteligenţi..., mai ales că acceptăm intrarea a mii de străini în ţara noastră fără a şti ce fac pe aici", afirma Trump în luna august.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici