Poliţia nu a găsit nicio bombă în cele două avioane Air France deviate în SUA şi Canada

Autorităţile americane şi canadiene nu au găsit niciun dispozitiv exploziv la bordul celor două avioane Air France deviate în noaptea de marţi spre miercuri către aeroporturi din SUA şi Canada, în urma unor ameninţări cu bombă, relatează Associated Press în pagina online.

7177 afișări
Imaginea articolului Poliţia nu a găsit nicio bombă în cele două avioane Air France deviate în SUA şi Canada

Două avioane Air France, DEVIATE spre aeroporturi din SUA şi Canada după ameninţări cu bombă

Cursa Air France 65, care decolase din Los Angeles către Paris, a fost deviată spre Salt Lake City, în urma unei ameninţări cu bombă primite printr-un apel telefonic de la sol.

La scurt timp, cursa Air France 55, care decolase de la aeroportul internaţional Dulles din Washington către Charles de Gaulle din Paris, a fost deviată spre un aeroport din Halifax, în provincia canadiană Nova Scotia, tot din cauza unei ameninţări cu bombă.

Pasagerii au fost debarcaţi din cele două avioane şi conduşi în aeroporturi.

Autorităţile americane au investigat şi nu au descoperit nicio ameninţare credibilă, potrivit unui comunicat difuzat de FBI.

Keith Rosso, un pasager din avionul care decolase din Los Angeles, a declarat că FBI a interogat după aterizarea la Salt Lake City toate persoanele aflate în aeronavă.

Poliţia canadiană a anunţat la rândul său că anchetatorii nu au găsit dovezi privind vreun dispozitiv explozibil, după ce au verificat avionul şi bagajele.

Pasagerii de pe aeroportul din Salt Lake City au fost îmbarcaţi din nou în avion, pentru a pleca spre Paris, potrivit unei purtătoare de cuvânt a aeroportului.

Mark Skinner, un reprezentant al poliţiei canadiene, a declarat că la bordul avionului deviat spre Halifax se aflau 262 de persoane.

Pasagerii acestui avion vor fi transferaţi la hoteluri peste noapte, potrivit purtătorului de cuvânt al aeroportului internaţional Stanfield din Halifax. "Air France va decide când va pleca aeronava", a adăugat acesta.

Două avioane ale companiei Air France, care efectuau curse din Statele Unite spre Franţa, au fost deviate în noaptea de marţi spre miercuri, din cauza unor ameninţări cu bombă, relata CNN. 

 

Cursa Air France 65, care decolase din Los Angeles către Paris, a fost deviată spre Salt Lake City, în urma unei ameninţări cu bombă primite printr-un apel telefonic de la sol, a declarat un oficial guvernamental american.

Oficialul nu ştia dacă a fost arestată vreo persoană sau dacă a existat vreun pasager recalcitrant la bord.

La scurt timp, cursa Air France 55, care decolase de la aeroportul internaţional Dulles din Washington către Charles de Gaulle din Paris, a fost deviată spre un aeroport din Halifax, în provincia canadiană Nova Scotia, tot din cauza unei ameninţări cu bombă, a precizat o sursă guvernamentală.

Sursa nu ştia dacă aceeaşi persoană a efectuat ambele ameninţări sau au fost autori diferiţi.

Niciun avion militar american nu a fost trimis pentru a escorta cele două aeronave vizate de ameninţări, a precizat purtătorul de cuvânt al Comandamentului de apărare aerospaţială nord-american (NORAD), Preston Schlachter.

Trevor Moran, un pasager al avionului care decolase din Los Angeles, a declarat că pilotul a venit şi a anunţat că aeronava va efectua o aterizare de urgenţă. "Toată lumea din avion aşteaptă în acest hol. Nimeni nu ştie ce se întâmplă", a afirmat el.

Un alt pasager din acelaşi avion, Keith Rosso, a precizat că toate persoanele aflate la bord erau interogate de FBI.

În ceea ce priveşte cursa Air France 55, Poliţia călare canadiană a informat că avionul şi bagajele vor fi verificate în căutarea unor eventuali explozibili.

Ameninţările cu bombă vizând avioane cu destinaţia Paris intervin în urma atentatelor de vineri seara din capitala franceză, soldate cu cel puţin 129 de morţi, care au fost revendicate de gruparea teroristă Stat islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici