Emmanuel Macron are un nou obiectiv. Preşedintele francez vrea reindustrializarea Franţei

  • Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că Franţa îşi propune să devină un lider în tehnologia hidrogenului verde până în 2030 şi să construiască reactoare nucleare noi.
  • Macron a prezentat marţi un plan de investiţii pe cinci ani, menit să încurajeze reindustrializare Franţei.
2409 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron are un nou obiectiv. Preşedintele francez vrea reindustrializarea Franţei

Emmanuel Macron propune reindustrializare Franţei. Ce este planul „Franţa 2030”

"Trebuie să purtăm în acelaşi timp bătălia inovaţiei şi industrializării", a declarat preşedintele francez dezvăluind planurile de a investi 30 de miliarde de euro pentru a „reindustrializa” ţara.

Anuţul vine cu şase luni înainte de alegerile prezidenţiale din Franţa şi este considerat a fi unul dintre elementele centrale cu care Macron va merge în campania electorală în care vizează un al doilea mandat de cinci ani la Palatul Elysée.

El a spus că foaia de parcurs pe termen lung, denumită „Franţa 2030”, va acordat un statut special întreprinderilor mici în construirea viitorului industrial al Franţei alături de giganţi consacraţi.

Macron a spus că pandemia a expus vulnerabilităţi şi a evidenţiat nevoia de inovaţie şi capacităţi industriale "aproape de casă".

"Trebuie să reconstruim un cadru pentru a asigura independenţa Franţei şi a Europei în domeniul producţiei", a spus Macron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici