Emmanuel Macron cere o poziţie coordonată a UE în privinţa comerţului cu China

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut, marţi, adoptarea unei poziţii coordonate la nivelul Uniunii Europene în privinţa comerţului cu China, relatează site-ul agenţiei Reuters.

164 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron cere o poziţie coordonată a UE în privinţa comerţului cu China

Emmanuel Macron cere o poziţie coordonată a UE în privinţa comerţului cu China

În timpul unei vizite oficiale la Beijing, Macron a spus că statele europene au avut agende distincte privind relaţiile comerciale cu China: unii au căutat o deschidere mai mare, iar alţii au fost precauţi în acordarea accesului suplimentar la pieţele lor.

"Avem nevoie de o abordare europeană coordonată ... care să ofere Chinei mai multă vizibilitate în ceea ce priveşte agenda noastră. De aceea, Franţa promovează definirea sectoarelor strategice în care vrem să protejăm investiţiile ... Este o chestiune de suveranitate, aşa cum aţi înţeles foarte bine", a spus Macron, care a discutat cu omologul său chinez, Xi Jinping.

Preşedintele Franţei a transmis comunităţii de afaceri din China că accesul la pieţe este "dezechilibrat şi nesatisfăcător".

"Dacă nu vom gestona această responsabilitate, prima reacţie, una naturală, va fi de izolare de ambele părţi", a mai spus Macron.

Luni, Emmanuel Macron a declarat că Europa şi China ar trebui să coopereze pentru iniţiativa "Centură şi Drum", un proiect de dezvoltare propus de China care are drept obiectiv să creeze un nou "Drum al Mătăsii".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici