Enrico Letta anunţă funeralii naţionale pentru victimele naufragiului din largul Lampedusa

Victimele naufragiului care s-a produs joi în largul insulei italiene Lampedusa vor avea dreptul la "funeralii naţionale", a anunţat miercuri şeful Guvernului italian, Enrico Letta.

118 afișări
Imaginea articolului Enrico Letta anunţă funeralii naţionale pentru victimele naufragiului din largul Lampedusa

Enrico Letta anunţă funeralii naţionale pentru victimele naufragiului din largul Lampedusa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Consiliului de Miniştri a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă organizate pe insula Lampedusa alături de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström, şi ministrul de Interne italian Angelino Alfano.

"Această dramă este o dramă europeană", a insistat Letta, adăugând că Italia "îşi va face partea sa" de treabă.

"Este o tragedie umană, cea mai gravă survenită în Mediterana", a adăugat şeful Guvernului italian, referindu-se la acest naufragiu care a provocat între 300 şi 390 de morţi.

Subliniind că a primit deja acordul lui Barroso, el a adăugat că a cerut ca tema imigraţiei clandestine să fie înscrisă pe agenda viitorului Consiliu European din 24-25 octombrie.

El a anunţat, de asemenea, că şedinţa de guvern de miercuri după-amiază va aborda problema refugiaţilor şi punerea la dispoziţie a unui fond destinat imigranţilor minori.

Delegaţia italiano-europeană a fost primită cu proteste de câţiva locuitori din Lampedusa, în cursul dimineţii, la coborârea din avion

Barroso, Letta, Alfano şi Malsmtröm s-au recules apoi în faţa trupurilor neînsufleţite ale imigranţilor, majoritatea eritreeni, aliniate într-un hangar, după naufragiul de joi.

Până în prezent au fost recuperate 289 de cadavre.

"Nu voi uita niciodată imaginea acestor sicrie", a afirmat cu gravitate Barroso, în cadrul conferinţei de presă, exprimându-se în italiană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici