Epidemia de holeră din Haiti a provocat moartea a 1.648 de persoane

Epidemia de holeră care afectează Haiti de la jumătatea lui octombrie a provocat moartea a 1.648 de persoane, potrivit unui nou bilanţ publicat vineri de Ministerul Sănătăţii, cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale şi legislative.

40 afișări
Imaginea articolului Epidemia de holeră din Haiti a provocat moartea a 1.648 de persoane

Epidemia de holeră din Haiti a provocat moartea a 1.648 de persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest bilanţ se referă la o perioadă cuprinsă între 20 octombrie şi 24 noiembrie. Niciun caz nou nu a fost semnalat în capitala Port-au-Prince, unde au murit 146 de persoane de la începutul epidemiei.

Holera a afectat în total 72.017 persoane, dintre care 31.210 au fost spitalizate.

Departamentul Artibonite (nord), unde a apărut boala, rămâne cel mai afectat, aici înregistrându-se aproximativ jumătate din decese (754) şi peste 14.000 de spitalizări.

În pofida haosului provocat de holeră, autorităţile au refuzat să amâne alegerile prezidenţiale şi legislative, care vor avea loc duminică.

Epidemia a provocat violenţe săptămâna trecută împotriva militarilor ONU, acuzaţi de o parte a populaţiei că au adus boala în ţară. Manifestaţiile s-au soldat cu moartea a şase persoane.

Atât Naţiunile Unite, cât şi Organizaţia panamericană a sănătăţii consideră că în trei luni ar putea fi depăşit pragul de 200.000 de cazuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici