Estonia cumpără 44 de tancuri din Olanda

Estonia a semnat cu Olanda un acord privind cumpărarea a 44 de vehicule militare de asalt, pe fondul tensiunilor cu Rusia din cauza crizei din Ucraina.

425 afișări
Imaginea articolului Estonia cumpără 44 de tancuri din Olanda

Estonia cumpără 44 de tancuri din Olanda (Imagine: Baesystems)

Autorităţile nu au furnizat informaţii despre valoarea contractului privind vânzarea celor 44 de vehicule CV90 cu şenile, dar experţii estimează că preţul ar fi de 100 de milioane de euro.

"Contratul tocmai a fost semnat", a declarat Lisa Hartog, purtătorul de cuvânt al Ministerului olandez al Apărării.

Ministrul eston al Apărării, Sven Mikser, s-a aflat marţi la Haga, pentru discuţii cu omologul său olandez, Jeanine Hennis-Plasschaert, pe tema cooperării bilaterale.

Un exerciţiu comun privind utilizarea tancurilor CV90 este programat în februarie 2015.

Într-un alt contract, Estonia a cumpărat şi şase tancuri de tip Leopard.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici