Exerciţiu vast de testare a securităţii la Londra, înaintea Jocurilor Olimpice

Patru avioane de vânătoare au sosit, miercuri, la o bază aeriană din vestul Londrei, o premieră după al Doilea Război Mondial, pentru a participa la opt zile de exerciţii ce au ca scop testarea securităţii în vederea Jocurilor Olimpice.

204 afișări
Imaginea articolului Exerciţiu vast de testare a securităţii la Londra, înaintea Jocurilor Olimpice

Exerciţiu vast de testare a securităţii la Londra, înaintea Jocurilor Olimpice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Exerciţul "Olympic Guardian" presupune o activitate aeriană neobişnuită deasupra Londrei, a explicat Ministerul Apărării, într-un comunicat. "Probabil oamenii vor remarca o activitate aeriană mai intensă", în special în 5 şi 6 mai.

"Deşi nu există o ameninţare specială privind JO, trebuie să fim pregătiţi", a precizat ministrul Apărării, Philip Hammond.

Exerciţiul vizează în special testarea reacţiei aviaţiei la o încălcare a spaţiului aerian, având în vedere faptul că în perioada Jocurilor Olimpice vor exista restricţii.

În afară de aparatele de zbor Eurofighter Typhoon, în jurul capitalei vor fi staţionate elicoptere, unele la bordul navei de război HMS Ocean, pe Tamisa.

La sol, Royal Air Force va avea radare, iar armata va avea rachete care ar putea fi amplasate pe acoperişurile clădirilor. "O decizie finală în privinţa amplasării acestora urmează să fie luată de Guvern", se menţionează într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Presa britanică a scris, în ultimele zile, că localnicii sunt îngrijoraţi de perspectiva amplasării rachetelor pe acoperişurile caselor lor.

Dispozitivul de securitate pentru Jocurile Olimpice este cel mai important din ultimele decenii, incluzând 40.000 de militari, poliţişti, agenţi de securitate privaţi şi voluntari mobilizaţi pentru a proteja Londra.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici