Explozie la Chişinău: Preşedintele Federaţiei de Tenis din R.Moldova a murit. Poliţia nu exclude ipoteza unui atentat - VIDEO

O maşină cu numere de înmatriculare ruseşti a explodat marţi în centrul Chişinăului, iar în urma deflagraţiei o persoană a murit. Maşina era parcată în zonă de câteva zile, au declarat surse din cadrul Ministerului de Interne, citate de Infotag în pagina electronică.

3178 afișări
Imaginea articolului Explozie la Chişinău: Preşedintele Federaţiei de Tenis din R.Moldova a murit. Poliţia nu exclude ipoteza unui atentat - VIDEO

Explozie la Chişinău: Preşedintele Federaţiei de Tenis din R.Moldova a murit. Poliţia nu exclude ipoteza unui atentat

"Analizăm câteva versiuni. Potrivit primei versiuni, în automobilul Lada a explodat butelia de gaz, după care a urmat un val puternic al exploziei", a declarat şeful serviciului de presă al MAI, Chiril Motpan.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Comisariatului General de Politie, Adrian Jovmir, preşedintele Federaţiei de Tenis din R.Moldova, Igor Ţurcan, a fost rănit în urma exploziei şi a fost transportat la spital în stare gravă. Potrivit informaţiilor vehiculate de presă, Igor Ţurcan ar fi condus echipa de campanie a candidatului independent la primăria capitalei Mihai Godea.

Preşedintele Federaţiei moldovene de Tenis, Igor Ţurcan, a decedat.

Adjunctul directorului Spitalului de Urgenţă, Liviu Vovc, a declarat pentru Info-Prim Neo că Ţurcan a fost diagnosticat cu traumatism asociat, fractură deschisă a ambelor gambe şi a femurului drept, plăgi multiple pe corp şi se afla în şoc de gradul IV. Igor Ţurcan, care avea 38 de ani, a murit aproape de ora 15.00.

Sosit la faţa locului, primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a declarat că în urma exploziei a fost rănită o singură persoană.

Bărbatul rănit, şeful de campanie al candidatului independent Mihai Godea

Candidatul independent la primăria capitalei Mihai Godea a confirmat marţi pentru PRO TV Chişinău că preşedintele Federaţiei de Tenis Igor Ţurcan, rănit în explozia din centrul capitalei, este şeful echipei sale de campanie.

Godea, care s-a clasat pe locul al patrulea la alegerile pentru primăria Chişinău, obţinând 0,82 la sută din voturi, potrivit rezulatelor finale anunţate marţi de Comisia Electorală Centrală, a refuzat să ofere detalii despre acest incident. El a precizat că va organiza o conferinţă de presă.

Ofiţerul de presă al Serviciului de protecţie civilă şi situaţii excepţionale, Liliana Puşcaşu, a declarat pentru Info-Prim Neo că apelul de urgenţă a fost primit la ora 12.15 (12.15 ora României), iar pompierii au luptat cu flăcările timp de aproximativ 20 de minute.

Pentru moment nu se ştie dacă este vorba despre o explozie controlată sau un accident.

Incidentul s-a produs în apropierea Procuraturii Militare, potrivit cotidianului Timpul.

Poliţia din R.Moldova nu exclude ipoteza ca explozia să fie un atentat cu bombă, relatează PRO TV Chişinău.

Deflagraţia s-a produs în jurul orei 12.00. Automobilul VAZ care a explodat pe strada Columna a ars în întregime.

Poliţia moldoveană a deschis dosar penal pentru tentativă de omor în cazul lui Igor Ţurcan

Potrivit purtătorului de cuvânt al Comisariatului General de Poliţie, Adrian Jovmir, poliţia nu cunoaşte deocamdată cauzele exploziei în urma căreia a decedat Igor Ţurcan.

"Serviciul operativ depune toate eforturile pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs explozia. Vor fi efectuate o serie de expertize în baza problelor care au fost acumulate", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisariatului General de Poliţie, Adrian Jovmir, în cadrul unui briefing.

Poliţia efectuează investigaţii, analizând activitatea lui Igor Ţurcan în calitate de preşedinte al Federaţiei de Tenis, dar şi cea de om de afaceri.

Igor Ţurcan, în vârstă de 38 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. El a condus echipa de campanie electorală a candidatului independent la primăria Chişinăului Mihai Godea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici