Explozii provocate de ceasuri-capcană în magazine Ikea din Belgia, Olanda şi Franţa

Dispozitive-capcană de mică putere şi de aceeaşi natură au explodat luni la magazine Ikea din Belgia, Olanda şi în nordul Franţei, a anunţat marţi Parchetul din oraşul belgian Gand.

684 afișări
Imaginea articolului Explozii provocate de ceasuri-capcană în magazine Ikea din Belgia, Olanda şi Franţa

Explozii provocate de ceasuri-capcană în magazine Ikea din Belgia, Olanda şi Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Parchetului, An Schoonjans, modul de operare a fost similar la Gand (Belgia), Eindhoven (Olanda) şi Lille (Franţa).

"Informaţia pe care am primit-o este că exploziile s-au derulat în aceeaşi manieră peste tot, ceasuri-capcană care erau disimulate au explodat", a precizat ea.

De fiecare dată, exploziile au fost de mică amploare şi nu au provocat pagube sau victime, potrivit purtătoarei de cuvânt.

La Gand, un membru al personalului şi un agent de securitate au avut probleme de auz după explozie. În magazinul Ikea din acest oraş, două mici explozii au putut fi auzite aproape simultan, la începutul serii, a afirmat Parchetul.

"Două ceasuri-capcană au fost ascunse sub palete din interiorul magazinului şi au fost activate de la distanţă", a precizat purtătoarea de cuvânt. Magazinul a fost evacuat imediat.

Fapte similare au fost constatate în aceeaşi zi la alte două magazine Ikea din Eindhoven şi Lille, a adăugat ea, fără a putea oferi detalii despre circumstanţe.

"Suntem în contact cu autorităţile judiciare din Eindhoven şi Lille pentru a vedea dacă există o legătură între cele trei cazuri", a subliniat purtătoarea de cuvânt. În Belgia, ancheta a fost încredinţată poliţiei federale.

Poliţia belgiană a decis marţi să inspecteze toate magazinele Ikea, iar la cel din Gand controlul s-a derulat cu ajutorul a patru câini special antrenaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici