VIDEO  Explozii puternice în apropierea unei baze aeriene ruseşti din Crimeea

Trei martori locali au declarat pentru Reuters că au auzit marţi explozii puternice şi au văzut fum negru ridicându-se din direcţia unei baze aeriene militare ruseşti de la Novofedorivka, în peninsula Crimeea, anexată de Rusia.

4394 afișări
Imaginea articolului Explozii puternice în apropierea unei baze aeriene ruseşti din Crimeea

Sursa foto: Twitter

Videoclipuri care ar fi fost surprinse la faţa locului, unele postate pe reţelele de socializare şi filmate de pe plajele turistice din apropiere, au arătat o coloană de fum. Videoclipurile nu au putut fi verificate imediat.

Cel puţin 12 explozii de intensitate variabilă au fost auzite în decurs de un minut, în jurul orei locale 15:30, au declarat doi martori. Trei au fost deosebit de puternice.

Aproximativ 30 de minute mai târziu, încă o explozie, descrisă de martori ca fiind cea mai puternică dintre toate, a dus la apariţia a două coloane de fum şi praf. În oraşul Saky, aflat în apropiere, au răsunat sirenele.

Guvernatorul rus al Crimeei, Serghei Aksyonov, a declarat într-o postare pe canalul său Telegram că a mers în zonă, iar "circumstanţele sunt în curs de clarificare".

Un consilier al lui Aksyonov a confirmat că au avut loc explozii, dar a refuzat să comenteze posibilele cauze, au relatat agenţiile de presă ruse.

Serviciile de urgenţă au intervenit, a relatat agenţia de ştiri TASS, citând ministerul regional al sănătăţii.

Localnicii au raportat aglomeraţie pe drumurile care se îndepărtează de coastă.

Rusia a închiriat timp de zeci de ani portul naval Sevastopol, unde se află Flota sa din Marea Neagră, de la Kiev, dar în 2014 a anexat întreaga peninsulă de la Ucraina, într-o mişcare nerecunoscută de majoritatea celorlalte ţări.

Crimeea a fost scutită până acum de bombardamentele intense şi de luptele de artilerie care au avut loc în alte zone din estul şi sudul Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici