„Fără fumat în Noua Zeelandă până în 2025”. Statul neozeelandez impune interdicţia pe viaţă de a cumpăra ţigări

  • Viitoarelor generaţii de neozeelandezi nu vor mai putea cumpăra tutun
  • Autorităţile au adoptat un set strict de legi prin care vor să descurajeze fumatul
  • Măsurile sunt printre cele mai aspre din lume şi vin la pachet cu amenzi pe măsură
2902 afișări
Imaginea articolului „Fără fumat în Noua Zeelandă până în 2025”. Statul neozeelandez impune interdicţia pe viaţă de a cumpăra ţigări

Sursa foto: Profimedia

Având deja una dintre cele mai scăzute rate de fumat la adulţi dintre cele 38 de ţări ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, Noua Zeelandă înăspreşte şi mai mult legile împotriva fumatului, ca parte a eforturilor guvernamentale de a face ţara „fără fumat” până în 2025.

Viitoarelor generaţii de neozeelandezi li se va interzice să cumpere tutun, ca parte a unui pachet de noi legi îndreptate împotriva fumatului care au fost adoptate marţi de parlament şi sunt printre cele mai stricte din lume. Suita de noi legi include interdicţia de a vinde tutun oricărei persoane născute la sau după 1 ianuarie 2009.

Încălcarea legii se pedepseşte cu amenzi de până la 95.910 dolari americani. Noutatea este că interdicţia va rămâne în vigoare pe toată durata vieţii persoanelor vizate.

Legislaţia îşi propune să reducă, de asemenea, cantitatea de nicotină permisă în produsele din tutun. Ca un fapt inedit, numărul comercianţilor de tutun va fi redus cu 90% până la sfârşitul anului 2023: de la 6000 în prezent până la 600.

„Această legislaţie accelerează progresul către un viitor fără fumat. Mii de oameni vor trăi o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă, iar sistemul de sănătate va avea aproximativ 5 miliarde de dolari NZ dacă nu ar trebui să trateze bolile cauzate de fumat, cum ar fi numeroase tipuri de cancer, atacuri de cord, accident vascular cerebral, amputaţii”, a declarat ministrul asociat al Sănătăţii, dr. Ayesha Verrall, într-un comunicat.

Legea nu afectează vapingul, care a devenit deja mai popular decât fumatul în Noua Zeelandă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici