FBI menţine recomandarea de nepunere sub acuzare a lui Hillary Clinton, cu 2 zile înainte de alegeri

FBI a anunţat că îţi menţine recomandarea de nepunere sub acuzare a candidatului democrat la preşedenţia SUA, Hillary Clinton, pentru folosirea unui server privat în perioada mandatului de secretar de Stat, notează Reuters online.

1714 afișări
Imaginea articolului FBI menţine recomandarea de nepunere sub acuzare a lui Hillary Clinton, cu 2 zile înainte de alegeri

FBI menţine recomandarea de nepunere sub acuzare a lui Hillary Clinton, cu 2 zile înainte de alegeri

FBI a efectuat o analiză a emailurilor recent descoperite şi nu a găsit nimic incriminatoriu în acestea, a anunţat directorul FBI, James Comey, cu două zile înainte de data alegerilor prezidenţale care vor avea loc la 8 noiembrie.

"În cursul procesului am analizat toate mesajele trimise sau primite de Hillary Clinton în perioada în care era secretar de Stat," a declarat Comey, adăugând că "Pe baza analizei noastre, nu ne-am schimbat concluziile exprimate în luna iulie."

O sursă familiară cu acest caz a declarat pentru Reuters că prin această decizie se pune capăt anchetei FBI privind emailurile lui Clinton.

La un miting electoral care a avut loc în Michigan, republicanul Donald Trump a pus la îndoială rigurozitatea anchetei FBI şi a declarat că este convins că această chestiune nu va dispărea.

"Ancheta nu va dispărea, agenţii speciali (FBI) de rând nu o vor lăsa să scape cu aceste crime teribile," a declarat Trump.

Pe de altă parte, Hillary Clinton nu a menţionat decizia FBI în timpul evenimentelor electorale din Ohio şi New Hampshire.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din Statele Unite a iniţiat o nouă anchetă în cazul emailurilor private utilizate de candidatul democrat la funcţia de preşedinte, Hillary Clinton, în timp ce deţinea funcţia de secretar de Stat american. Biroul Federal pentru Investigaţii a transmis la finalul lunii octombrie o notificare oficială Comisiei Juridice a Senatului SUA în legătură cu ancheta care vizează utilizarea de către Hillary Clinton a unui server de email privat în timp ce era secretar de Stat.

"Prin confirmarea faptului că aceste noi emailuri erau lipsite de valoare, anunţul de astăzi subliniază iresponsabilitatea notificării originale trimise de directorul Comey," a declarat Harry Reid, liderul Partidului Democrat în Senat.

Hillary Clinton are 90% şanse să câştige alegerile prezidenţiale din Statele Unite, se estimează în proiectul States of the Nation derulat de Reuters/Ipsos.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici