Femeia condamnată la moarte prin lapidare în Iran recunoaşte că este o "păcătoasă"

Femeia condamnată la moarte prin lapidare în Iran a recunoscut că este vinovată de "păcatul adulterului", într-o declaraţie difuzată de televiziunea de stat iraniană, informează ziarul The Guardian în ediţia electronică.

773 afișări
Imaginea articolului Femeia condamnată la moarte prin lapidare în Iran recunoaşte că este o "păcătoasă"

Femeia condamnată la moarte prin lapidare în Iran recunoaşte că este o "păcătoasă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În a treia apariţie televizată de când cazul său a devenit cunoscut, Sakineh Mohammadi Ashtiani a acuzat activistul Mina Ahadi, de la Comitetul Internaţional împotriva Lapidării, cu sediul în Germania, că a prezentat cazul său la nivel internaţional.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, au fost prezentate declaraţiile a doi bărbaţi ale căror feţe erau acoperite. Televiziunea de stat a anunţat că este vorba de fiul lui Ashtiani, Sajjad Qaderzadeh, în vârstă de 22 de ani, şi avocatul femeii de 43 de ani, Houtan Kian, amândoi arestaţi luna trecută.

Mina Ahadi a prezentat cazul lui Sajineh Mohammadi Ashtiani prin intermediul organizaţiei sale, reuşind să capteze atenţia întregii lumi. Postul de televiziune l-a prezentat pe Ahadi ca fiind "un disident comunist exilat în Germania" care a profitat de cazul Sakineh Mohammadi Ashtiani în scop personal.

În cadrul emisiunii, Sakineh Mohammadi Ashtiani a reiterat că a fost implicată în uciderea soţului ei. "Sunt o păcătoasă", a spus ea.

În aceeaşi emisiune, au apărut şi cei doi germani arestaţi după ce l-au intervievat pe fiul iraniencei, ei declarând că au fost "înşelaţi" de acelaşi activist din Germania.

Cei doi germani - un reporter şi un fotoreporter - au fost arestaţi în octombrie, în regiunea iraniană Tabriz (nord-vest). Justiţia iraniană a anunţat marţi că au fost puşi sub acuzare pentru spionaj.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici