Femeie din Israel condamnată la moarte în Emiratele Arabe Unite, pentru posesie de droguri

O femeie din Israel a fost condamnată la moarte în Emiratele Arabe Unite, după ce un tribunal a găsit-o vinovată de posesie de cocaină în Abu Dhabi.

2153 afișări
Imaginea articolului Femeie din Israel condamnată la moarte în Emiratele Arabe Unite, pentru posesie de droguri

Sursa foto: Profimedia

Femeia în vârstă de 43 de ani, numită de presa israeliană Fidaa Kiwan, a fost arestată în martie 2021, la câteva zile după ce a ajuns în ţară.

Mai mult de jumătate de kilogram de droguri a fost găsit după ce apartamentul ei a fost percheziţionat de poliţie.

Se spune că femeia a susţinut că drogurile nu erau ale ei, iar echipa ei de avocaţi urmează să facă apel împotriva sentinţei.

Ministerul israelian de Externe a declarat că „se ocupă de acest caz", dar nu a dat încă o declaraţie mai lungă.

Sky News a contactat guvernul Emiratelor Arabe Unite pentru comentarii.

Relaţiile dintre Israel şi EAU au fost „calde” în ultimii ani. Mulţi israelieni au profitat de zborurile directe pentru a vizita Emiratele Arabe Unite în vacanţă, iar EAU urmează să investească miliarde de dolari în Israel.

În decembrie anul trecut, Naftali Bennett a devenit primul premier israelian care a efectuat o vizită oficială la Abu Dhabi, iar preşedintele israelian a vizitat recent şi el statul din Golf.

Emiratele Arabe Unite au o abordare extrem de strictă faţă de consumul de droguri şi nu este neobişnuit ca pedeapsa cu moartea să fie aplicată dacă se dovedeşte vinovăţia. Totuşi, pedeapsa este adesea convertită într-o sentinţă lungă la apel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici