Feribot supraîncărcat, scufundat în apropierea insulei Sumatra din Indonezia

Un feribot cu peste o sută de persoane la bord s-a scufundat luni în lacul Toba, aflat pe insula Sumatra din Indonezia, relatează BBC.

523 afișări
Imaginea articolului Feribot supraîncărcat, scufundat în apropierea insulei Sumatra din Indonezia

Feribot supraîncărcat, scufundat în apropierea insulei Sumatra din Indonezia

Autorităţile indoneziene au declanşat operaţiunea de căutare a persoanelor dispărute, dar au fost nevoite să se oprească. Conform Reuters, căutările vor continua miercuri. Momentan, 18 persoane au fost găsite în viaţă.

Feribotul era autorizat să transporte maxim 60 de persoane, dar în momentul accidentului la bord se aflau aproximativ 130 de persoane. Accidentele maritime sunt frecvente în Indonezia, întrucât standardele de siguranţă nu sunt luate în serios, menţionează BBC.

Operaţiunea de salvare este una dificilă din cauza ploii şi a vântului puternic. Între timp, mulţi oameni şi-au raportat rudele dispărute şi aşteaptă finalizarea operaţiunii, conform Reuters.

Lacul Toba are 450 de metri adâncime şi s-a format în depresiunea creată de o erupţie vulcanică, fiind o destinaţie populară în rândul turiştilor. Zona este aglomerată în această perioadă, cu ocazia sărbătorii naţionale islamice Eid al-Adha, Sărbătoarea Sacrficiului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici