FMI susţine că nu a cerut închiderea televiziunii publice din Grecia

FMI a asigurat, joi, că nu a cerut închiderea radio-televiziunii publice elene ERT, aflată în centrul unei crize politice la Atena, în cadrul unui vast plan de economii cerut ţării în schimbul salvării sale financiare.

76 afișări
Imaginea articolului FMI susţine că nu a cerut închiderea televiziunii publice din Grecia

FMI susţine că nu a cerut închiderea televiziunii publice din Grecia

"Recentele decizii privind companiile de radio-difuziune publice sunt ale Guvernului. Programul economic al autorităţilor este susţinut de FMI şi prevede o reformă a administraţiei (...) dar nu face recomandări specifice în privinţa deciziilor ce implică aceste companii publice", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Fondului, Gerry Rice.

Guvernul grec a justificat închiderea posturilor de televiziune ERT, decisă la 11 iunie, prin necesitatea de a face economii la presiunea creditorilor internaţionali (FMI, Comisia Europeană, Banca centrală europeană).

În momentul acordării ajutorului FMI "identifică anvelopa bugetară alocată ţării şi obiectivele bugetare care sunt legate de aceasta dar nu stabileşte cum trebuie atinse (aceste obiective). Aceasta se întâmplă în Grecia dar şi în ţările în care suntem angajaţi", a asigurat purtătorul de cuvânt al Fondului într-o conferinţă de presă la Washington.

Închiderea brutală a televiziunii publice, o premieră într-o ţară democratică, a privat grecii de numeroase posturi străine (BBC, TV5, DeutscheWelle, CNN) şi a declanşat proteste la nivel mondial.

După ce a fost condamnat, luni, de justiţia administrativă să redeschidă temporar televiziunea, premierul grec Antonis Samaras a încercat că ofere garanţii partenerilor săi guvernamentali care se opun acestei decizii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici