Forţele de ordine ucrainene şi moldovene au prevenit o tentativă de asasinare a lui Vlad Plahotniuc

Ucraina şi Republica Moldova au întreprins o operaţiune comună de dejucare a unei tentative de asasinare a liderului Partidului Democrat(PD), Vladimir Plahotniuc, a declarat ministrul de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, citat de site-ul publicaţiei moldovene Ziarul Naţional.

3642 afișări
Imaginea articolului Forţele de ordine ucrainene şi moldovene au prevenit o tentativă de asasinare a lui Vlad Plahotniuc

Forţele de ordine ucrainene şi moldovene au prevenit o tentativă de asasinare a lui Vlad Plahotniuc

Acţiunea a avut loc atât în Chişinău, cât şi în capitala ucraineană, Kiev.

„Ministerul de Interne al Ucrainei şi forţele speciale au reţinut toţi membrii grupării criminale, de la comanditari până la executor. La Chişinău au fost confiscate armele şi banii, iar la Kiev au fost reţinuţi organizatorii”, a declarat şeful poliţiei ucrainene, Serghei Kneazev, citat de presa din Republica Moldova.

Conform procurorilor moldoveni, cei care urmau să execute asasinatul au primit un avans de 100.000 de dolari, în total aceştia trebuind să primească 200.000 de dolari.

Asasinatul urma să aibă loc prin intermediul unui atac armat, în apropierea sediului Global Business Center.

Cei care urmau să săvârşească asasinatul urmau să se folosească de un automobil înregistrat în Lituania, pentru a putea părăsi statul în care avea loc atacul armat asupra oligarhului moldovean.

Opt persoane au fost reţinute, şase dintre acestea fiind moldoveni care deţin şi alte cetăţenii, doi fiind ucraineni. Majoritatea dintre aceştia au antecedente penale deosebit de grave.

”În urma percheziţiilor au fost depistate patru grenade, două pistoale cu amortizator, muniţii, staţii de radio speciale, obiecte de deghizare precum peruci, mustăţi, dar şi telefoane de unică folosinţă. De asemenea au fost depistate şi acte”, a spus procurorul moldovean, Vitalie Busuioc.

„Cetăţenii reţinuţi de noi riscă închisoare de la 15 la 20 de ani”, potrivit procurorii din Republic Moldova, citaţi de site-ul agenţiei moldovene Agora..

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici