Forţele irakiene au eliberat ultimul oraş controlat de reţeaua extremistă Stat Islamic

Trupele irakine au eliberat vineri ultimul oraş controlat de Stat Islamic, fapt ce indică prăbuşirea califatului proclamat de reţeaua teroristă în anul 2014, atunci când controla zone vaste din Irak şi Siria, potrivit Reuters online.

2953 afișări
Imaginea articolului Forţele irakiene au eliberat ultimul oraş controlat de reţeaua extremistă Stat Islamic

Forţele irakiene au eliberat ultimul oraş controlat de reţeaua Stat Islamic

În pofida eliberării a aproape tuturor zonelor controlate de reţeaua teroristă, forţele din cele două ţări se aşteaptă ca militanţii Stat Islamic să iniţieze o campanie de gherilă.

Premierul irakian Haider al-Abadi a felicitat forţele armate şi poporul irakian, afirmând că oraşul Rawa a fost eliberat într-un timp record.

"Felicit forţele noastre eroice şi poporul irakia pentru eliberarea (oraşului) Rawa. (...) Victoria totală este aproape", a declarat şeful Guvernului de la Bagdad.

"Odată cu eliberarea (oraşului) Rawa putem spune că toate zonele în care (reţeaua) Daesh este prezentă au fost eliberate", a anunţat un purtător de cuvânt al forţelor armate irakiene, folosind acronimul arab al organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Forţele irakiene se concentrează în acest moment pe eliminarea militanţilor care au fugit în zona de deşert de la frontiera dintre Irak şi Siria.

Se crede că Abu Bakr al-Baghdadi, liderul reţelei teroriste, se ascunde în zona de deşert de la frontiera dintre cele două state.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici