Forţele libiene deschid focul din elicoptere asupra manifestanţilor adunaţi la Benghazi - VIDEO

Forţele de securitate libiene au deschis focul de la bordul unor elicoptere asupra manifestanţilor adunaţi sâmbătă la Benghazi, au relatat martori oculari, citaţi de CNN.

40 afișări
Imaginea articolului Forţele libiene deschid focul din elicoptere asupra manifestanţilor adunaţi la Benghazi - VIDEO

Forţele libiene deschid focul din elicoptere asupra manifestanţilor adunaţi la Benghazi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un medic care a asistat la incident a afirmat că zeci de răniţi au fost internaţi în spital, majoritatea având răni provocate de arme de foc.

"Situaţia este critică acum. Oraşul este efectiv sub asediu", a precizat sursa citată.

Conform unui bilanţ anunţat sâmbătă de Human Rights Watch, confruntările din ultimele trei zile din Libia s-au soldat cu cel puţin 84 de victime. Potrivit bilanţului HRW, realizat pe baza unor discuţii telefonice cu personalul spitalelor libiene şi cu martori oculari, în cursul protestelor de joi au fost ucise 20 de persoane la Benghazi, 23 la al-Baida, trei la Ajdabiya şi trei la Derna.

Surse medicale au declarat că alte 35 de persoane au fost ucise vineri la Benghazi, unde forţele de securitate au deschis focul asupra manifestanţilor.

"Forţele de securitate ale (liderului libian) Muammar Kadhafi trag asupa cetăţenilor libieni şi ucid zeci de persoane numai pentru că acestea cer schimbare", a declarat Joe Stork, director-adjunct pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord al Human Rights Watch.

Protestele de vineri de la Benghazi au început în timpul funeraliilor celor 20 de demonstranţi ucişi de forţele de securitate în cursul confruntărilor de joi. Martori oculari au relatat că forţele de securitate au deschis focul asupra manifestanţilor în apropierea unei baze militare din centrul oraşului Benghazi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici