Fost consilier: "Boris Johnson l-ar fi numit pe Macron lingăul lui Putin"

Fostul consilier al lui Boris Johnson îl acuză pe premier de insulte la adresa lui Emmanuel Macron

418 afișări
Imaginea articolului Fost consilier: "Boris Johnson l-ar fi numit pe Macron lingăul lui Putin"

Fostul director de comunicare de la Downing Street, Guto Harri, a dezvăluit într-un nou podcast că Boris Johnson a folosit termeni jignitori şi ameninţători la adresa preşedintelui francez Emmanuel Macron în timpul mandatului său ca prim-ministru al Regatului Unit.

Potrivit lui Harri, Johnson a fost furios pe Macron după ce acesta a criticat răspunsul britanic la criza refugiaţilor ucraineni provocată de invazia Rusiei. Johnson l-a numit pe Macron ca  „lingăul lui Putin”.

Harri a spus că Johnson a folosit şi un termen derogatoriu pentru francezi, spunând că este nevoie de o „orgie de bătut broaşte”.

Johnson a avut o relaţie dificilă cu Macron pe parcursul şederii sale pe strada Downing cu numărul 10. Parisul şi Londra au fost adesea în dezacord pe tema comerţului post-Brexit şi a vaccinului AstraZeneca, transmite Politico

Boris Johnson a demisionat din funcţia de premier în vara anului trecut, în urma scandalulul cu petrecerile desfăşurate pe durata pandemiei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici