Condamnat la peste 5.000 de ani de închisoare: Pedeapsă exemplară pentru un fost militar, implicat în masacrul din Guatemala | VIDEO

Un fost militar din Guatemala a fost condamnat la 5.160 de ani de închisoare pentru participare la un masacru comis de armată, informează site-ul postului Sky News.

7413 afișări
Imaginea articolului Condamnat la peste 5.000 de ani de închisoare: Pedeapsă exemplară pentru un fost militar, implicat în masacrul din Guatemala | VIDEO

Condamnat la peste 5.000 de ani de închisoare: Pedeapsă simbol pentru un fost militar, implicat în masacrul din Guatemala | VIDEO (Imagine: captura video)

Santos Lopez Alonzo a făcut parte din forţele speciale guatemaleze şi a fost găsit vinovat de implicare în masacrul comis la începutul anilor 1980 în oraşul Dos Erres.

Fostul militar guatemalez în vârstă de 66 de ani a fost deportat din Statele Unite în 2016. Un tribunal din Guatemala a stabilit că a fost responsabil de 171 de crime.

Individul a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanităţii şi la câte 30 de ani de închisoare pentru cele 171 de persoane ucise.

Condamnarea la 5.160 de ani de închisoare este simbolică, întrucât în Guatemala o persoană poate sta în detenţie cel mult 50 de ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici