Fosta soţie a lui Dominique Strauss-Khan consideră absurdă arestarea acestuia

O fostă soţie a lui Dominique Strauss-Khan, Brigitte Guillemette, apreciază ca "îngrozitoare, abracadabrantă" menţinerea în arest preventiv a bărbatului cu care şi-a împărţit viaţa în anii '80, respingând acuzaţiile poliţiei americane, relatează Le Parisien în ediţia electronică.

967 afișări
Imaginea articolului Fosta soţie a lui Dominique Strauss-Khan consideră absurdă arestarea acestuia

Fosta soţie a lui Dominique Strauss-Khan consideră absurdă arestarea acestuia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A propus să lase paşaportul, toate documentele de identitate, o cauţiune în valoare de un milion de dolari. Cum să consideri aceste garanţii insuficiente?", a comentat Brigitte Guillemette, specialistă în comunicare. Ea şi-a exprimat dorinţa de a nu spune "prea multe, pentru a o lăsa pe Anne (Sinclair, soţia lui Strauss-Khan din 1991) şi pe avocaţii lui Dominique să vorbească".

Mama unuia dintre cei patru copiii ai lui Strauss-Khan, cea cu care directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI) a luat prânzul la New York, imediat după presupusa agresiune, a acceptat să îşi prezinte opinia asupra acuzaţiilor la adresa celui cu care s-a căsătorit în 1986.

"Faptele care sunt relatate de poliţia americană nu sunt compatibile cu bărbatul pe care-l cunosc şi cu care am trăit timp de peste zece ani", a declarat Guillemette, directorul general al Euroscope Consulting, un grup de consiliere pentru dezvoltarea întreprinderilor.

Ca şi alţi apropiaţi ai lui Strauss-Khan, Brigitte Guillemette nu neagă atracţia exercitată de femei asupra fostului ei soţ.

"Dar acest lucru nu înseamnă că ar fi putut face ceea ce i se reproşează. Cred că nu l-am văzut niciodată închizând o uşă cu cheia. Este o persoană blândă, violenţa nu face parte din temperamentul său. Are multe defecte, dar nu acela", a continuat mama lui Camille.

"Vă imaginaţi că un tată poate face ceea ce i se reproşează şi că merge, câteva minute mai târziu, să ia prânzul ca fiica sa?", a continuat aceasta. Ea se află, de la sfârşitul săptămânii, în contact cu fiica sa, care urmează studii de doctorat la Universitatea Columbia, în statul New York. "Nu are niciun sens. Este de neconceput şi imposibil", a subliniat cea de a doua soţie a lui Dominique Strauss-Khan, care urmează să meargă la New York săptămâna viitoare, potrivit publicaţiei.

Însă ea refuză să comenteze teza unui complot. "De la arestare, constat că poliţiştii au schimbat versiunea. Iniţial, au situat faptele către ora 13.00. Când au aflat că nu era posibil, pentru că la acea oră Dominique lua prânzul cu fiica sa, au plasat evenimentul la prânz", a spus ea. De asemenea, cu privire la ameninţarea cu depunerea unei plângeri de către Tristane Banon, fina sa, care susţine că a fost agresată sexual de Strauss-Khan, în 2002, Guillemette a spus că nu înţelege de ce tânăra a "hotărât să depună plângere la mai mulţi ani după fapte".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici