Fostul premier libian, achitat de justiţia tunisiană

Justiţia tunisiană l-a achitat marţi pe fostul premier libian Al-Baghdadi Al-Mahmudi, condamnat la 22 septembrie în primă instanţă la şase luni de închisoare pentru intrare ilegală în Tunisia, au anunţat avocaţii săi.

238 afișări
Imaginea articolului Fostul premier libian, achitat de justiţia tunisiană

Fostul premier libian, achitat de justiţia tunisiană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este o neurmărire judiciară, Al-Mahmudi şi cei doi coacuzaţi ai săi au părăsit Curtea de Apel din Tozeur" (450 de kilometri de Tunis), a declarat avocatul Aref Rouiss.

Fostul demnitar a compărut în faţa Curţii de Apel împreună cu alte două persoane, respectiv nepotul său Karim Al-Mahmudi şi Fethi Hamel, un cetăţean libian revânzător de vehicule, a precizat avocatul, contactat prin telefon la Tozeur.

Apărarea a pledat pentru eliberarea fostului demnitar libian menţionând că legea tunisiană nu a fost încălcată, a declarat celălalt avocat, Abdelbasset Bouhouli.

El a explicat că paşaportul fostului premier libian a fost ştampilat de serviciile tunisiene şi "dacă au fost nereguli vamale ele nu privesc poliţia de frontieră libiană".

Premier până în ultimele zile ale regimului Kadhafi, Al-Mahmudi a fost arestat miercuri în apropiere de oaza Tamaghza (sud-vest), la frontiera cu Algeria, în compania celor doi coacuzaţi.

Achitarea sa a fost confirmată ulterior de purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiţiei, Chokri Nafti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici