Fostul preşedinte german Roman Herzog a decedat la vârsta de 82 de ani

Roman Herzog, primul preşedinte al Germaniei ales după reunificare, a decedat la vârsta de 82 de ani, a anunţat marţi actualul preşedintele german Joachim Gauck, potrivit ABC News şi Dpa online.

780 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte german Roman Herzog a decedat la vârsta de 82 de ani

Fostul preşedinte german Roman Herzog a decedat la vârsta de 82 de ani (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

Într-un mesaj de condoleanţe transmis văduvei lui Roman Herzog, actualul preşedinte german l-a descris pe fostul şef de stat drept "o personalitate deosebită".

Herzog, care a fost preşedinte al Germaniei în perioada 1994-1999, a fost unul dintre primii lideri care a vorbit despre rezistenţa ţării la reforme, indicând spre problemele ridicate de birocraţie şi reglementare excesivă.

Fostul preşedinte este cunoscut şi pentru instituirea unei zile pentru comemorarea victimelor Holocaustului, stabilită pentru 27 ianuarie, data la care a fost eliberat lagărul de exterminare de la Auschwitz.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici