FOTO | Gestul DISPERAT al luptătorilor Stat Islamic: se costumează în femei şi se machiază, în încercarea de a părăsi oraşul Mosul, eliberat de forţele irakiene. Un DETALIU îi dă de gol

Cu o sumedenie de militanţi ai Stat Islamic capturaţi şi duşi în închisori, sute dintre aceştia încearcă să fugă din oraşul Mosul apelând la diferite tertipuri. Mulţi militanţi ai organizaţiei teroriste apelează la deghizări în femei, însă părul lor facial îi dă de gol, potrivit Daily Mail.

17211 afișări
Imaginea articolului FOTO | Gestul DISPERAT al luptătorilor Stat Islamic: se costumează în femei şi se machiază, în încercarea de a părăsi oraşul Mosul, eliberat de forţele irakiene. Un DETALIU îi dă de gol

Gestul disperat al luptătorilor Stat Islamic: se costumează în femeiei, se machiază şi poartă sutiene buretate, în încercarea disperată de a părăsi oraşul Mosul, dar un DETALIU îi dă de gol

Oraşul irakian Mosul a fost eliberat de controlul organizaţiei teroriste Stat Islamic după nouă luni de conflict.

La 9 iulie, premierul irakian Haider al-Abadi a anunţat victoria asupra reţelei teroriste Stat Islamic în oraşul Mosul. Serviciile de securitate irakiene, ajutate de coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite, au încercat încă din octombrie 2016 să elibereze vestul oraşului Mosul, considerat un bastion al Stat Islamic.

Cu o sumedenie de militanţi ai Stat Islamic capturaţi şi duşi în închisori, sute dintre aceştia încearcă să fugă din oraş apelând la diferite tertipuri. Mulţi militanţi ai organizaţiei teroriste apelează la deghizări în femei, însă părul lor facial îi dă de gol.

Membri ai armatei irakiene au distribuit pe reţelele de socializare fotografii cu militanţi Stat Islamic, care au încercat să fugă din oraş costumaţi în haine de femei, însă uitând să îşi radă bărbile şi mustaţa.

Astfel, un jihadist care a vrut să părăsească oraşul Mosul, a apelat la acest „truc”, îmbrăcându-se în haine de femeie şi cu machiaj pe chip, a fost prins de autorităţile irakiene după ce a uitat să îşi radă părul facial.

În mai multe fotografii făcute publice de armata irakiană, bărbatul s-a pudrat, şi-a machiat ochii, s-a dat cu ruj, dar mustaţa şi barba l-au dat de gol. 

Alte fotografii reprezintă bărbaţi purtând sutiene buretate ca truc pentru a părea femei şi a fugi din oraş. Vechea zonă a oraşului Mosul a fost făcută una cu pământul în războiul contra Stat Islamic.

Efectul luptelor, care s-au încheiat, poate fi văzut în imaginile care surprind oraşul înainte şi după confruntări, în mai multe fotografii făcute din satelit.

Forţele irakiene, sprijinite de SUA, au reuşit să elibereze Mosulul de gruparea Stat Islamic, dar costurile au fost majore, mai ales în partea de vest a oraşului, 10.000 de clădiri fiind distruse în decursul conflictului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici