FOTO, VIDEO AVALANŞĂ în centrul Italiei: Zeci de morţi/ MAE: Trei români, un adult şi doi copii se află în hotelul afectat

Trei români, un adult şi doi copii, se află în hotelul afectat de avalanşa care a avut loc în regiunea Abruzzo, din Italia, a anunţat joi, Ministerul Afacerilor Externe. Mai multe persoane au decedat în urma unei avalanşe produse în zona unui hotel din regiunea Abruzzo, despre care se crede că ar fi fost cauzată de cutremurele de miercuri, a anunţat un oficial din cadrul serviciilor de salvare italiene, potrivit BBC News online.

39221 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO AVALANŞĂ în centrul Italiei: Zeci de morţi/ MAE: Trei români, un adult şi doi copii se află în hotelul afectat

AVALANŞĂ în centrul Italiei: Cel puţin 30 de persoane au murit

"În urma avalanşei care a lovit un hotel din localitatea Farindola, în regiunea Abruzzo, declanşată de seismele produse la data de 18 ianuarie 2017, Ambasada României în Italia a primit semnalări conform cărora, la momentul actual, trei cetăţeni români (un adult şi doi minori) s-ar afla în incinta unităţii de cazare. Ambasada României la Roma a contactat în regim de urgenţă autorităţile locale, în vederea obţinerii de detalii suplimentare. Precizăm că operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare, fiind îngreunate de condiţiile meteorologice severe şi de daunele produse de avalanşă asupra clădirii", a comunicat, pentru MEDIAFAX, MAE.

Ambasada României în Italia şi Consulatul României la Bologna monitorizează în continuare situaţia.

În cursul nopţii echipajele de salvare au încercat să ajungă la hotelul aflat în apropierea muntelui Gran Sasso din regiunea Abruzzo.

Cel puţin trei persoane sunt date dispărute în urma avalanşei care a afectat un hotel din provincia Pescara, în zona Munţilor Apenini, relatează agenţia de ştiri ANSA, citând membri ai echipelor de salvare.

Antonio Crocetta, liderul unui grup de poliţie alpină implicat în acţiunile de căutare şi salvare, a declarat că "sunt mai multe persoane decedate".

Potrivit presei italiene, în momentul producerii primului cutremur major, în hotel se aflau cel puţin 20 de turişti şi şapte angajaţi, informează site-ul The Local.

Două persoane ar fi fost găsite şi se află în stare bună, însă mai multe persoane sunt în continuare dispărute.

Hotelul Rigopiano se află în zona oraşului Farindola din Pescara şi a fost afectat de o avalanşă care cel mai probabil a fost cauzată de cele patru seisme produse miercuri dimineaţa în centrul Italiei.

"Avalanşa a fost una semnificativă şi a afectat întregul hotel. Zona înconjurătoare rămâne periculoasă", a anunţat primarul localităţii Farindola, Ilario Laccheta, printr-o postare pe Facebook.

Din cauza zăpezii, echipajele de salvare au fost nevoite să folosească schiurile pentru a ajunge la hotel, în timp ce ambulanţele sunt în continuare blocate la aproximativ nouă kilometri de locul incidentului.

Potrivit postului SKY TG24, primele echipaje au ajuns la ora locală 4 (ora României, 5.00).

Două persoane salvate din zona hotelului au fost transportate la spital cu elicopterul, una suferind de hipotermie, scrie ANSA. Însă starea acestora nu este una de natură să le pună vieţile în pericol.

Un cadavru a fost recuperat, însă nu există mai multe informaţii despre identitatea sau vârsta victimei.

Acoperişul hotelului s-a prăbuşit parţial, iar clădirea este în mare parte acoperită de un strat gros de zăpadă.

"Încă nu ştim câte persoane sunt dispărute sau decedate", a anunţat Antonio Di Marco, preşedintele provinciei Pescara, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

"Clădirea a fost lovită direct de avalanşă, fiind împinsă zece metri", a completat oficialul, potrivit The Local.

"Aproximativ 30 de persoane sunt date dispărute, turişti şi angajaţi, la Hotelul Rigopiano din Farindola", a declarat Fabrizio Curcio, şeful departamentului de protecţie civilă din Italia, potrivit Reuters.

Avalanşa din Farindola a fost cauzată de mişcările seismice de miercuri, care au continuat în cursul nopţii. Aproximativ 80 de replici s-au produs în regiune, în cursul nopţii de miercuri spre joi, iar o persoană de 83 de ani ar fi decedat în urma prăbuşirii unei clădiri.

Seismele - de 5,1, 5,5, 5,3 şi 5,1 grade - au avut loc miercuri, în decurs de trei ore, la adâncimi de circa 10 kilometri, în zonele L'Aquila (regiunea Abruzzo) şi Rieti (regiunea Lazio), generând panică în centrul Italiei, inclusiv în oraşul Roma, unde circulaţia metroului a fost suspendată câteva ore şi multe clădiri au fost evacuate.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici