Francois Hollande: „După decesul lui Fidel Castro, SUA ar trebui să ridice embargoul impus Cubei“

Francois Hollande, preşedintele Franţei, a declarat că după moartea fostului lider cubanez, Fidel Castro, Statele Unite ar trebui să anuleze definitiv embargoul impus Cubei, informează site-ul ziarului The Independent.

766 afișări
Imaginea articolului Francois Hollande: „După decesul lui Fidel Castro, SUA ar trebui să ridice embargoul impus Cubei“

Francois Hollande: După decesul lui Fidel Castro, SUA ar trebui să ridice embargoul impus Cubei (Imagine: Mediafax Foto)

Embargoul a fost introdus în anii 1960 ca o represiune în faţa susţinerii primită de Cuba de către Uniunea Sovietică, şi este în continuare în vigoare după mai mult de 50 de ani.

Restricţiile impuse Cubei fac dificil accesul cubanezilor la bunuri de consum de bază şi au fost criticate de către organizaţiile care luptă pentru drepturile omului.

Hollande a declarat în cadrul unui summit care a avut loc în statul Madagascar: ”Chiar dacă am denunţat în mod frecvent abuzurile împotriva drepturilor omului din Cuba, am considerat întotdeauna că embargoul este inacceptabil, o decizie unilaterală”.

”Doresc, cu ocazia decesului lui Fidel Castro, să insist din nou asupra ridicării definitive a embargoului impus Cubei. Cuba ar trebui să fie considerată în totalitate un partener al comunităţii internaţionale”, a adăugat acesta.

”Franţa consideră statul cubanez drept un aliat şi a contestat mereu embargoul impus de SUA Cubei”, a spus preşedintele francez.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici