Francois Hollande: Franţa va intensifica acţiunile militare contra grupului Stat Islamic

Franţa este pregătită să intensifice acţiunile militare contra grupului terorist Stat Islamic, avertizează preşedintele Francois Hollande. "Vom continua să susţinem militar Irakul, care este victima unui atac terorist de mare amploare", a declarat Hollande, după întrevederea pe care a avut-o la Palatul Elysée cu premierul irakian, Haidar Al-Abadi.

145 afișări
Imaginea articolului Francois Hollande: Franţa va intensifica acţiunile militare contra grupului Stat Islamic

Preşedintele francez Francois Hollande şi premierul irakian Haider al-Abadi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"De trei luni, armata irakiană şi coaliţia internaţională efectuează acţiuni militare care au permis progrese incontestabile, succese militare şi politice. Suntem pregătiţi să intensificăm acţiunile în cadrul coaliţiei", a precizat Hollande.

Franţa participă cu nouă avioane de vânătoare Rafale şi şase Mirage la operaţiunile internaţionale din Irak împotriva grupului terorist sunnit Stat Islamic.

"Oraşul Bagdad este securizat. În momentul de faţă, depunem eforturi pentru eliberarea întregului teritoriu ocupat de grupul Daesh" (Stat Islamic), a dat asigurări Haidar Al-Abadi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici