Francois Hollande: Atacarea unei biserici reprezintă profanarea Franţei. Preşedintele francez i-a promis Papei Francisc că bisericile vor fi protejate de terorişti

Preşedintele Francois Hollande i-a dat asigurări Papei Francisc că bisericile din Franţa vor fi protejate, după ce un preot a fost ucis de doi terorişti islamişti în apropierea oraşului Rouen, relatează ziarul Le Figaro.

2686 afișări
Imaginea articolului Francois Hollande: Atacarea unei biserici reprezintă profanarea Franţei. Preşedintele francez i-a promis Papei Francisc că bisericile vor fi protejate de terorişti

Francois Hollande îi promite Papei Francisc că bisericile din Franţa vor fi protejate de terorişti

Papa Francisc a discutat telefonic, marţi după-amiază, cu Papa Francisc, care a condamnat "în modul cel mai radical" atacul barbar comis într-o biserică din Franţa.

"Francois Hollande a transmis că atacul împotriva preotului este unul împotriva întregii Franţe şi că se vor lua toate măsurile pentru protejarea bisericilor. Hollande a amintit de rolul Franţei în apărarea creştinilor din Orientul Mijlociu", a transmis Palatul Elysée.

Marine Le Pen, liderul formaţiunii Frontul Naţional (FN), a condamnat atacul "barbar" din nord-vestul Franţei, în care a fost asasinat un preot într-o biserică romano-catolică, cerând Administraţiei Francois Hollande să ia măsuri urgente.

Doi terorişti au descins marţi într-o biserică din orăşelul francez Saint-Etienne-du-Rouvray, luând ostatici un preot, două călugăriţe şi alţi doi credincioşi. Preotul a fost omorât de terorişti, iar alţi trei ostatici au fost răniţi, unul fiind în stare gravă. Cei doi terorişti au fost împuşcaţi mortal de forţele speciale.

Francois Hollande: Atacarea unei biserici reprezintă profanarea Franţei

"Este vorba de un act impardonabil, de o nouă încercare pentru naţiunea noastră. Cei doi terorişti au fost ucişi de poliţie. Salut curajul agenţilor de poliţie", a declarat Hollande.

"Sunt ucişi creştini în Franţa şi în lume. Atacarea unei biserici, uciderea unui preot înseamnă profanarea Franţei, înseamnă răspândirea terorii. Teroriştii vor să ne separe, să ne divizeze", a adăugat François Hollande.

"Ţara noastră este în război, un război în afara Siriei şi a Irakului. Un război intern, cu islamiştii, cu extremiştii, cu teroriştii. Vă voi spune adevărul: acest război va fi lung. Unitatea noastră va fi forţa noastră. Trebuie să fim uniţi pentru a câştiga acest război. Vă asigur că îl vom câştiga", a subliniat Hollande.

Atacarea unei biserici şi uciderea unui preot înseamnă profanarea Franţei, afirmă preşedintele Francois Hollande, felicitând forţele de ordine pentru uciderea teroriştilor în cursul luării de ostatici de marţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici