Franţa, paralizată de o nouă grevă generală. Sindicatele se opun reformei lui Macron de a creşte vârsta de pensionare

Franţa se confruntă marţi cu proteste de stradă şi perturbări puternice, în timp ce muncitorii din transporturi şi personalul din rafinării au declanşat greva din cauza planului lui Emmanuel Macron de a creşte vârsta de pensionare la 64 de ani.

391 afișări
Imaginea articolului Franţa, paralizată de o nouă grevă generală. Sindicatele se opun reformei lui Macron de a creşte vârsta de pensionare

Pentru a şasea oară de la începutul anului, sindicatele au convocat o zi de grevă şi demonstraţii la nivel naţional, cu scopul de a repeta participarea numeroasă înregistrată la primul protest major, din 19 ianuarie, când peste un milion de persoane au mărşăluit împotriva modificărilor aduse pensiilor.

Se aşteaptă ca perturbările să fie mai mari şi să dureze mai mult timp, deoarece sindicatele feroviare au făcut apel la greve pe termen nelimitat, care ar putea afecta toate trenurile naţionale, precum şi rutele internaţionale, relatează The Guardian.

Vor fi afectate şi autobuzele urbane locale şi metrourile din marile oraşe. Companiile aeriene vor fi afectate, cu până la 30% din zboruri anulate marţi şi miercuri, deoarece controlorii de trafic aerian sunt în grevă.

Transportatorii ar putea să blocheze rutele către marile oraşe. Livrările către supermarketuri şi întreprinderi vor fi probabil perturbate.

"Ideea este de a paraliza Franţa", a declarat Fabrice Michaud, de la filiala lucrătorilor feroviari a sindicatului CGT.

Ministrul transporturilor, Clément Beaune, a declarat pentru postul de televiziune France 3 că va fi "una dintre cele mai dificile" zile de grevă pentru călători de la începutul protestelor.

Propunerile lui Macron de creştere a vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani şi de majorare a numărului de ani de muncă necesari pentru a solicita o pensie completă sunt în dezbatere în Senatul francez.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici