Franţa şi Italia, în favoarea unor modificări la Tratatul Schegen, în condiţii excepţionale

Franţa şi Italia se pronunţă în favoarea unor modificări la Tratatul Schengen, în actualele "condiţii excepţionale", a declarat, marţi, premierul italian, Silvio Berlusconi, în cursul unei întâlniri cu preşedintele francez, Nicolas Sarkozy.

127 afișări
Imaginea articolului Franţa şi Italia, în favoarea unor modificări la Tratatul Schegen, în condiţii excepţionale

Franţa şi Italia, în favoarea unor modificări la Tratatul Schegen, în condiţii excepţionale

"În circumstanţe excepţionale, credem amândoi că trebuie să existe modificări la Tratatul Schengen şi am decis să lucrăm împreună la acestea", a spus Berlusconi.

El a afirmat că Franţa şi Italia au trimis o scrisoare comună preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cerând "o mai bună colaborare" a ţărilor europene cu statele aflate la sud de graniţa UE. Aceste state "nu trebuie lăsate singure", a declarat Berlusconi.

Italia subliniază că ţările de la Mediterana se confruntă cu provocarea imigraţiei din nordul Africii, ca urmare a războiului din Libia şi a situaţiei instabile din Egipt şi Tunisia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici