Franţa trimite experţi la locul prăbuşirii avionului malaysian

Franţa va trimite doi experţi în Ucraina şi a propus mijloacele sale tehnice, pentru a participa la ancheta cu privire la circumstanţele prăbuşirii, joi seara, a avionului malaysian, doborât probabil de o rachetă, a anunţat vineri Guvernul francez, citat de AFP.

167 afișări
Imaginea articolului Franţa trimite experţi la locul prăbuşirii avionului malaysian

Franţa trimite experţi la locul prăbuşirii avionului malaysian (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Biroul de Anchetă şi Analiză (BEA) pentru Securitatea aviaţiei civile a desemnat doi experţi care sunt pregătiţi să participe la o anchetă internaţională", anunţă într-un comunicat comun ministrul de Externe Laurent Fabius şi secretarul de Stat al Transporturilor Fredéric Cuvillier.

"BEA este dispus să pună la dispoziţia anchetei mijloacele tehnice ale laboratorului său, în special pentru a descifra înregistrările zborului (cutiile negre)", adaugă ei.

Anterior, Statele Unite şi Olanda au anunţat că trimit în Ucraina echipe de anchetatori. La locul accidentului se deplasează, de asemenea, ministrul olandez de Externe.

"Voi încerca să obţin acces în zona (unde s-a prăbuşit avionul), pentru ca experţii să-şi poată desfăşura ancheta", a declarat şeful diplomaţiei olandeze, Frans Timmermans.

El a subliniat importanţa unei anchete internaţionale independente, adăugând că nu exclude posibilitatea de a iniţia negocieri cu rebelii proruşi din estul Ucrainei.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit joi într-o zonă din Ucraina aflată sub controlul insurgenţilor proruşi, accidentul soldându-se cu 298 de morţi, dintre care cel puţin 154 de olandezi.

Autorităţile de la Kiev şi separatiştii proruşi se acuză reciproc de doborârea avionului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici