Fraţii Musulmani primesc sprijin din partea islamiştilor din Hamas

Islamişti din cadrul mişcării palestiniene Hamas susţin mişcarea Fraţilor Musulmani şi se deplasează spre Peninsula Sinai prin tuneluri subterane, informează presa rusă.

223 afișări
Imaginea articolului Fraţii Musulmani primesc sprijin din partea islamiştilor din Hamas

Fraţii Musulmani primesc sprijin din partea islamiştilor din Hamas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Zeci de terorişti din Platoul Golan, susţinători ai mişcării Fraţii Musulmani, se deplasează prin tuneluri subterane spre Peninsula egipteană Sinai, unde iau parte la confruntări cu armata", relatează agenţia rusă Regnum.

Până în prezent autorităţile Egiptului au reuşit să blocheze 50 de tuneluri subterane prin care este transportat inclusiv armamentul pentru susţinătorii lui Morsi.

Comandantul detaşamentului militar situat în Sinai a declarat că printre cei care opun rezistenţă noului regim au fost observaţi 150 de militanţi ai Brigăzilor Al al-Din al Qassam, ramură a mişcării islamiste Hamas. Majoritatea acestora erau îmbrăcaţi în uniformele serviciilor de securitate palestiniene.

Ambasadorul Israelului la Moscova, Dorit Golender, a declarat că este pregătit să ceară ajutorul forţelor de pace ruse pentru a fortifica graniţa, a anunţat ziarul The Moscow Post.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici