Furtuni puternice în Germania. Doi francezi au murit după ce parapanta lor a fost surprinsă de o rafală de vânt

  • Poliţia din Germania spune că doi cetăţeni francezi au murit după ce parapanta lor motorizată a fost surprinsă de o rafală puternică de vânt şi s-a prăbuşit pe un câmp din centrul ţării.
  • Autorităţile au avertizat că vor fi furtuni puternice în mare parte din Germania, fiind posibile tornade în unele zone vineri.
2071 afișări
Imaginea articolului Furtuni puternice în Germania. Doi francezi au murit după ce parapanta lor a fost surprinsă de o rafală de vânt

Sursa foto: AP

Parapantiştii, un bărbat şi o femeie, au decolat joi de pe un aerodrom din Ballenstedt, la aproximativ 175 de kilometri sud-vest de Berlin, au declarat autorităţile din landul Saxonia-Anhalt. Cei doi, ambii în vârstă de 59 de ani, au fost îndemnaţi să aterizeze din cauza unei prognoze care anunţa o schimbare bruscă a vremii, potrivit AP.

La scurt timp după avertisment, "se pare că au fost loviţi de o rafală de vânt care a făcut ca parapanta să se prăbuşească, iar vehiculul aerian s-a prăbuşit pe câmp de la o înălţime de aproximativ 40 de metri", a precizat poliţia.

Furtunile au perturbat joi traficul, au dezrădăcinat copaci care s-au prăbuşit pe şinele de cale ferată şi pe drumuri şi au inundat sute de subsoluri în vestul Germaniei.

Meteorologii au anunţat că se aşteaptă precipitaţii abundente şi grindină în unele părţi ale ţării vineri, când furtunile ar putea produce vânturi cu viteze de până la 130 de kilometri pe oră.

Şcolile din oraşul Köln, situat în vestul ţării, s-au închis înainte de prânz, pentru a le da timp elevilor să ajungă acasă în siguranţă înainte ca furtunile să lovească.

Mai la sud, în judeţul Ahrweiler, toate şcolile au rămas închise vineri. Peste 130 de persoane au fost ucise în regiune după ce aceasta a fost lovită de o inundaţie fulgerătoare în iulie 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici