G20 va cere Europei să reducă măsurile de austeritate bugetară

Ţările dezvoltate şi cele emergente din cadrul G20 vor cere reducerea măsurilor de austeritate bugetară în Europa în faţa deteriorării situaţiei economice, a declarat un oficial american care participă la discuţiile de la Los Cabos (Mexic).

655 afișări
Imaginea articolului G20 va cere Europei să reducă măsurile de austeritate bugetară

G20 va cere Europei să reducă măsurile de austeritate bugetară

"Vedem o schimbare în discuţia europeană privind importanţa critică a susţinerii cererii şi creării de locuri de muncă", a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă subsecretarul Departamentului Trezoreriei Lael Brainard.

"În mod important, există o recunoaştere a necesităţii de a evalua planurile de reechilibrare a bugetelor pe baze structurale, pe scurt, de a recunoaşte deteriorarea situaţiei economice", a adăugat ea.

Deficitul bugetar denumit "structural" ţine cont de gaura provocată în finanţele publice de o situaţie economică dificilă. În perioadă de criză este deci mai puţin ridicat decât deficitul real.

Întrebată dacă Germania aprobă această idee de reducere a măsurilor de austeritate, Brainard a răspuns: "da, am auzit acest lucru din partea colegilor noştri germani, ei ţin cont de cerere în gândirea lor pe termen scurt".

"Credem cu certitudine că veţi vedea acest lucru în documentele de la încheierea summitului (...). Se va vedea că atenţia mare acordată susţinerii cererii, consolidării cererii, recunoaşterii faptului că situaţia s-a deteriorat, este foarte importantă pentru europeni", a declarat ea.

Ţările G20 au promis la summitul de la Toronto (Canada) din 2010 să reducă la jumătate deficitul bugetar în 2013, iar Germania a amintit periodic de atunci necesitatea respectării acestui angajament.

Statele Unite nu ar urma să îl respecte şi au cerut Europei să nu dăuneze creşterii economice cu o austeritate bugetară excesivă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici