Gabor Vona, liderul partidului radical Jobbik, vrea ca Ungaria să suspende relaţiile cu Israelul

Gabor Vona, liderul partidului radical Jobbik, cere Ungariei să suspende relaţiile diplomatice cu Israelul până la "eliberarea statului Palestina", informează MTI.

159 afișări
Imaginea articolului Gabor Vona, liderul partidului radical Jobbik, vrea ca Ungaria să suspende relaţiile cu Israelul

Gabor Vona (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Gabor Vona, având un keffiyeh la gât, a participat joi seară la un miting propalestinian desfăşurat în faţa ambasadei israeliene din Budapesta.

"Formaţiunea Jobbik va lua legătura cu liderii partidelor naţionale europene pentru a le cere să îi susţină pe palestinieni", a declarat Gabor Vona.

"Aştept reacţii din partea Partidului Libertăţii din Austria şi a Frontului Naţional din Franţa, reacţii care să demonstreze că nu sunt adevărate zvonurile că şi-au vândut sufletele statului israelian ucigaş de copii", a spus Vona, îndemnând cetăţenii unguri să boicoteze produsele israeliene.

Vona a criticat organizaţiile civice, bisericile şi personalităţile publice care nu se solidarizează cu palestinienii.

"Atunci când rabinul Jozsef Schweitzer a fost insultat la Budapesta, preşedintele Janos Ader l-a contactat personal pentru a-i cere scuze. Acum, Ader ar trebui să îl convoace pe ambasadorul Israelului şi să îi spună că are la dispoziţie 24 de ore pentru a părăsi Ungaria, pentru că noi nu tolerăm astfel de oameni aici", a spus Vona.

Sute de persoane au participat la mitingul propalestinian desfăşurat joi după-amiază la Budapesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici