Germania denunţă remarcile lui Lavrov în care a sugerat că Hitler avea origini evreieşti: Reprezintă o propagandă absurdă

Comentariile ministrului rus de externe Serghei Lavrov la televiziunea italiană, în care a sugerat că Adolf Hitler ar fi avut origini evreieşti, reprezintă o propagandă "absurdă", a declarat luni un purtător de cuvânt al guvernului german.

1308 afișări
Imaginea articolului Germania denunţă remarcile lui Lavrov în care a sugerat că Hitler avea origini evreieşti: Reprezintă o propagandă absurdă

În timpul unui interviu acordat duminică canalului Rete 4, Lavrov a fost întrebat cum de Rusia a putut spune că trebuie să "denazifice" Ucraina, în condiţiile în care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este evreu, notează agenţia de presă Reuters.

"Cred că şi Hitler a avut origini evreieşti, aşa că nu înseamnă nimic", a spus Lavrov prin intermediul unui interpret, în comentarii care au atras o reacţie dură din partea Israelului.

Comisarul pentru antisemitism al guvernului german a denunţat, de asemenea, comentariile ministrului rus de externe.

În comentariile adresate grupului de ziare Funke, Felix Klein a declarat că remarcile lui Lavrov "îşi bat joc de victimele naţional-socialismului într-o manieră inacceptabilă şi îi confruntă fără ruşine nu numai pe evrei, ci şi întregul public internaţional cu un antisemitism deschis".

"Lavrov răstălmăceşte în mod cinic victimele şi autorii din trecut şi din prezent".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici