Germania revine pe scena marilor puteri militare. Departamentul de Stat al SUA aprobă o potenţială vânzare de avioane de luptă F-35

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o posibilă vânzare militară externă către Germania de avioane de luptă F-35, muniţii şi echipamente conexe, la un cost estimat la 8,4 miliarde de dolari, a anunţat joi Pentagonul.

35602 afișări
Imaginea articolului Germania revine pe scena marilor puteri militare. Departamentul de Stat al SUA aprobă o potenţială vânzare de avioane de luptă F-35

Potenţialul acord pentru avionul de luptă avansat a venit după ce cancelarul german Olaf Scholz a promis o modernizare a armatei în urma invaziei Rusiei în Ucraina, potrivit Reuters.

Printre principalii contractori pentru această afacere se numără Lockheed Martin Corp, Boeing şi Raytheon Technologies Corp, a precizat Pentagonul.

Agenţia de Cooperare pentru Securitate şi Apărare a Pentagonului a notificat joi Congresul cu privire la posibila vânzare.

În ciuda aprobării de către Departamentul de Stat, notificarea nu indică faptul că un contract a fost semnat sau că negocierile s-au încheiat.

Notificarea unei potenţiale vânzări este cerută de lege.

Germania a declarat în martie că va cumpăra 35 de avioane de luptă americane F-35 pentru a-şi înlocui Tornado-ul îmbătrânit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici