Germania va emite un avertisment european: Originea îmbolnăvirilor cu E.coli, seminţe germinate produse în landul Saxonia Inferioară

Germania va recurge la sistemul european de alertă rapidă pentru a lansa un avertisment în legătură cu posibilitatea ca seminţe germinate produse în Saxonia Inferioară să fi fost la originea îmbolnăvirilor cu bacteria E.coli enterohemoragică, a anunţat Comisia Europeană.

5186 afișări
Imaginea articolului Germania va emite un avertisment european: Originea îmbolnăvirilor cu E.coli, seminţe germinate produse în landul Saxonia Inferioară

Germania va emite un avertisment european: Originea îmbolnăvirilor cu E.coli, seminţe germinate produse în landul Saxonia Inferioară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În acest stadiu, nu va fi vorba despre o alertă europeană care să vizeze anumite loturi de produse, aşa cum a fost cazul castraveţilor spanioli, consideraţi iniţial drept potenţială sursă a îmbolnăvirilor, a declarat Frederic Vincent, purtător de cuvânt al Comisiei pentru probleme de sănătate.

"Autorităţile germane ne-au anunţat duminică numai că urmează să difuzeze, în sistemul de alertă rapidă pentru alimentaţie (RASFF), informaţiile de care dispun în legătură cu suspiciunile asupra unui producător de seminţe germinate", a precizat el.

Comisia Europeană nu a fost încă notificată oficial despre acest subiect.

Autorităţile regionale din landul Saxonia Inferioară au anunţat că îmbolnăvirile înregistrate în Europa ar putea avea originea în seminţe germinate produse în nordul Germaniei. Conform ultimului bilanţ, 22 de persoane au murit în Europa în urma contaminării cu E.coli enterohemoragică, 21 dintre decese fiind înregistrate în Germania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici