Grecia denunţă ipocrizia ţărilor UE care critică planul de securizare a graniţei cu Turcia

Ministrul grec pentru Imigrare a criticat, duminică, "ipocrizia" statelor europene care şi-au exprimat opoziţia faţă de proiectul de construire a unei bariere la graniţa cu Turcia, pentru a împiedica imigraţia ilegală.

34 afișări
Imaginea articolului Grecia denunţă ipocrizia ţărilor UE care critică planul de securizare a graniţei cu Turcia

Grecia denunţă ipocrizia ţărilor UE care critică planul de securizare a graniţei cu Turcia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este ipocrizie să critici Grecia că nu asigură securitatea graniţelor conform reglementărilor Schengen, dar în acelaşi timp să critici încercarea de a extinde supravegherea la frontiere", a declarat Christos Papoutsis.

"Poate unii ar vrea ca Grecia să devină o zonă de reşedinţă pe termen lung şi un centru de triere pentru imigranţii care vin de pe întreaga planetă pentru a ajunge în alte ţări europene", a adăugat el, declarând că "Grecia nu poate suporta o asemenea povară".

Papoutsis a reamintit că autorităţile de la Atena solicită revizuirea reglementărilor europene privind migraţia, care limitează procedurile de azil la ţara unde ajung imigranţii.

Grecia intenţionează să construiască o barieră la graniţa cu Turcia, cu o lungime de 12,5 kilometri, o zonă pe unde pătrund în ţară cei mai mulţi imigranţi ilegali. Proiectul, care a declanşat critici în Grecia şi a fost primit cu reţinere în restul Europei, prevede şi instalarea de camere termice şi intensificarea activităţii de patrulare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici