Grecia, paralizată joi de o nouă grevă generală

Transporturile şi serviciile publice vor fi perturbate din nou joi în Grecia, unde sindicatele organizează o nouă grevă, în semn de protest faţă de reforma sistemului de pensii şi de măsurile de austeritate decise de guvern.

23 afișări
Imaginea articolului Grecia, paralizată joi de o nouă grevă generală

Grecia, paralizată joi de o nouă grevă generală (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cea de-a şasea grevă generală organizată în acest an va afecta transporturile feroviare, aeriene şi maritime şi îi va împiedica pe turişti să ajungă în insulele greceşti.

Cele două principale companii aeriene elene, Olympic Air şi Aegean, urmează să anuleze 34 de zboruri şi să amâne alte 45 curse, printre care se numără şi curse internaţionale.

O grevă de patru ore a controlorilor aerieni, începând cu ora 7.00 GMT, va afecta şi alte companii aeriene care operează în Grecia. "În aceste patru ore, nu va zbura nici un avion", a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului din Atena.

Greva va bloca şi transportul urban la Atena, dar va afecta şi administraţia, spitalele şi companiile publice, precum şi presa, după ce sindicatul ziariştilor a anunţat că va participa la mişcarea de protest.

Protestul a fost convocat de două mari centrale sindicale - GSEE pentru sectroul privat şi Adedy pentru funcţionarii publici - şi de Frontul sindical comunist Pame. În cursul dimineţii, în marile oraşe elene sunt programate şi marşuri de protest.

Măsurile de austeritate au fost adoptate de guvernul socialist la solicitarea UE şi FMI, în schimbul unui ajutor financiar masiv, în valoare de 110 miliarde de euro, pentru o perioadă de trei ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici