Grecii primesc trei zile libere pentru a vota la alegerile europarlamentare

Funcţionarii greci au dreptul la trei zile libere pentru a vota la alegerile europarlamentare, ecologiştii austrieci şi-au anunţat susţinerea pentru concurentul travestit de la Eurovision, iar ecologiştii croaţi sunt în ascensiune pentru scrutinul din 25 mai.

104 afișări
Imaginea articolului Grecii primesc trei zile libere pentru a vota la alegerile europarlamentare

Grecii primesc trei zile libere pentru a vota la alegerile europarlamentare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agenţia France Presse prezintă cele mai inedite evenimente de vineri din campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

- Eurovisionul, "primele alegeri europene"

Verzii austrieci şi-au manifestat joi seară susţinerea pentru Conchita Wurst, care reprezintă Austria la concursul Eurovision. Înainte de începerea celei de-a doua semifinale, Verzii au postat pe pagina de Facebook o fotografie cu Conchita Wurst, însoţită de mesajul "Conchita! 12 puncte!". "Alegerile europene au loc deja astăzi", a explicat partidul ecologist. "Îi ţinem pumnii. Succes Conchita Wurst la concursul Eurovision!"

Susţinerea pentru Conchita Wurst, un travestit un barbă, a provocat nemulţumire în Austria, în special din partea partidului de extremă-dreapta FPÖ.

"Nucul" croat, în ascensiune pentru europene

În Croaţia, care a aderat la UE în iulie anul trecut, un partid ecologist înfiinţat în urmă cu doar şase luni este pe punctul de a intra în Parlamentul European.

Potrivit sondajelor, partidul Dezvoltarea durabilă croată (ORaH) - acronim care în limba croată înseamnă nuc - se află pe locul trei, după Partidul Social Democrat aflat la putere şi Uniunea Democratică Croată.

Partidul ecologist este condus de Mirela Holy, 42 de ani, şi are cel mai tânăr candidat în cursa pentru Parlamentul European, un elev de liceu în vârstă de 19 ani.

- Zile libere pentru alegătorii eleni

Grecii, care votează în oraşul sau satul natal, se întorc în număr mare acasă pentru a-şi îndeplini datoria de cetăţeni. În condiţiile în care votul este obligatoriu în Grecia, funcţionarii au dreptul la câteva zile libere. Ministerul Administraţiei publice a anunţat în cursul acestei săptămâni concediile: o zi liberă pentru o distanţă cuprinsă între 200 şi 400 de kilometri de parcurs până în localitatea natală şi două zile începând de la 401 kilometri. Pentru alegătorii care votează pe insule, "numărul de zile libere va fi examinat de la caz la caz şi în funcţie de condiţiile de transport, fără însă a depăşi trei zile".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici