Gripa A H1N1 a provocat cel puţin 5.000 de decese în întreaga lume

Gripa A H1N1 a provocat moartea a cel puţin 5.000 de persoane în 195 de state şi teritorii, conform celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), publicat vineri.

25 afișări
Imaginea articolului Gripa A H1N1 a provocat cel puţin 5.000 de decese în întreaga lume

Gripa A H1N1 a provocat cel puţin 5.000 de decese în întreaga lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Precedentul bilanţ OMS, difuzat în 16 octombrie, anunţa cel puţin 4.735 de morţi.

În America de Nord, numărul deceselor a ajuns la 3.539 de persoane. În Asia-Pacific se înregistrează 1.028 de morţi, iar în Europa cel puţin 261.

Islanda, Sudanul şi Trinidad-Tobago au înregistrat primele decese cauzate de virusul H1N1.

Numărul îmbolnăvirilor pare să scadă însă în regiunile tropicale.

"În general, activitatea gripală în emisfera sudică este ca şi săptămâna trecută, chiar dacă bolile respiratorii continuă să se propage", subliniază OMS.

Noul virus gripal a afectat cel puţin 414.945 de persoane în întreaga lume.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici