Gruparea SI ameninţă că va ucide doi ostatici japonezi dacă nu primeşte răscumpărare 200 de milioane de dolari. REACŢIA Guvernului nipon - VIDEO

Gruparea Stat Islamic a ameninţat marţi într-o nouă înregistrare video că va ucide doi ostatici japonezi pe care susţine că îi deţine şi cere o răscumpărare de 200 de milioane de dolari Guvernului nipon.

2830 afișări
Imaginea articolului Gruparea SI ameninţă că va ucide doi ostatici japonezi dacă nu primeşte răscumpărare 200 de milioane de dolari. REACŢIA Guvernului nipon - VIDEO

Gruparea SI ameninţă că va ucide doi ostatici japonezi dacă nu primeşte răscumpărare 200 de milioane de dolari

În această înregistrare video difuzată pe site-urile jihadiste şi a cărei autenticitate nu a putut fi stabilită pentru moment, gruparea care controlează părţi extinse din teritoriul Irakului şi Siriei ameninţă "să îi ucidă în 72 de ore pe cei doi ostatici" şi "cere Guvernului japonez să plătească 200 de milioane de dolari pentru a le salva viaţa".

Aceasta este prima dată când organizaţia, cunoscută pentru brutalitatea sa, anunţă că deţine ostatici japonezi. Ea i-a identificat drept Haruna Yukawa şi Kenji Goto Jogo.

În această înregistrare video, un bărbat îmbrăcat în uniformă jihadistă neagră, ţinând în mână un cuţit, vorbeşte în engleză în faţa unei camere în mijlocul a doi ostatici îmbrăcaţi în ţinută portocalie. 

Gruparea SI a anunţat deja execuţia a patru ostatici occidentali, între care jurnaliştii americani James Foley şi Steven Sottloff.

Guvernul nipon susţine că nu va ceda în faţa terorismului, iar premierul cere eliberarea ostaticilor

Premierul japonez Shinzo Abe a cerut marţi eliberarea imediată a celor doi ostatici japonezi pe care gruparea Stat Islamic ameninţă că îi va ucide dacă Tokyo nu plăteşte o răscumpărare de 200 de milioane de dolari, în timp ce Guvernul nipon susţine că nu va ceda în faţa terorismului.

"Sunt foarte indignat de un astfel de act", a declarat el la Ierusalim. "Cer ferm să nu li se facă niciun rău şi să fie eliberaţi imediat".

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Guvernului japonez, Yoshihide Suga, a declarat că Tokyo nu va ceda în faţa terorismului. "Poziţia ţării noastre de a lupta împotriva terorismului fără a se plia rămâne neschimbată", a declarat el. 

"Suntem în curs de verificare a acestei înregistrări video care conţine ameninţări cu moartea împotriva a doi bărbaţi prezentaţi ca fiind cetăţeni japonezi", a precizat Suga. 

"Să iei pe cineva ostatic este impardonabil", a adăugat el, afirmând că "Guvernul este hotărât să facă tot posibilul pentru ca japonezii să fie eliberaţi cât mai repede posibil" dacă aceste fapte vor fi confirmate.

Abe, aflat în turneu în Orientul Mijlociu, îşi va anula o parte din angajamente, a declarat Suga, dar întâlnirea cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas va avea loc.

"Prim-ministrul va cere o cooperare în acest dosar" în cadrul acestei întâlniri, a precizat el. 

Adjunctul ministrului japonez de Externe, Yasuhide Nakayama, va fi trimis în Iordania pentru a oferi mai multe instrucţiuni necesare la faţa locului, a anunţat purtătorul de cuvânt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici