Grupul socialist, al preşedintelui Igor Dodon, vrea moţiune de cenzură contra Guvernului Pavel Filip

Reprezentanţii grupului parlamentar al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) au anunţat miercuri că strâng semnături pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului condus de Pavel Filip, informează Unimedia.md.

484 afișări
Imaginea articolului Grupul socialist, al preşedintelui Igor Dodon, vrea moţiune de cenzură contra Guvernului Pavel Filip

Grupul socialist, al preşedintelui Igor Dodon, vrea moţiune de cenzură contra Guvernului Pavel Filip

Vlad Bătrîncea, parlamentar socialist, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută miercuri că partidul său va începe procedurile pentru depunerea unei moţiuni de cenzura împotriva Guvernului.

„Acest Guvern este unul antidemocratic, antipopular, antisocial, corupt, iresponsabil, mincinos şi trebuie să plece. Ţinem minte cu toţii cum şi când acest Guvern a fost ales, la limita legalităţii. Considerăm că Executivul a devenit parte a jocurilor politice, în loc să se ocupe de probleme sociale, economice. Ei se ocupă de provocarea scandalurilor diplomatice şi nu participă la activităţile CSI. Considerăm că acest Guvern nu se luptă cu sărăcia sau corupţia, ci se luptă cu aşa-zisa propagandă rusească”, a declarat deputatul PSRM.

Parlamentarul socialist a făcut referire şi la relaţiile cu Rusia, sugerând că acestea au avut de suferit după semnarea, fără o consultare prealabilă cu poporul Republicii Moldova, a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. În plus, Guvernul Filip a fost criticat şi pentru expulzarea celor cinci diplomaţi ruşi.

Proiectul moţiunii de cenzură a fost semnat de 24 de parlamentari, însă legislaţia Republicii Moldova prevede că este necesar un minimum de 26 de semnături pentru iniţierea moţiunii de cenzură. În acest sens, socialiştii au făcut apel şi la celelalte partide din opoziţie să li se alăture în acest demers.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici