Casa Albă: Donald Trump nu intenţionează să-l concedieze pe consilierul special Robert Mueller, care investighează presupusele ingerinţe ale Rusiei în alegerile din SUA

Preşedintele american are dreptul de a-l concedia pe consilierul special Robert Mueller, ce investighează presupusele ingerinţe ale Rusiei în alegerile din SUA şi posibile legături cu oficiali ai campaniei lui Donald Trump, dar nu are în plan să întreprindă acest lucru, transmite Casa Albă.

294 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Donald Trump nu intenţionează să-l concedieze pe consilierul special Robert Mueller, care investighează presupusele ingerinţe ale Rusiei în alegerile din SUA

Casa Albă: Donald Trump nu intenţionează să-l concedieze pe consilierul special Robert Mueller, care investighează presupusele ingerinţe ale Rusiei în alegerile din SUA

Site-ul agenţiei Reuters citează un purtător de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders.

Această reacţie are loc din cauza unor informaţii făcute publice de reţeaua de televiziune americane PBS legate de faptul că Trump ar lua în considerare o posibilă concediere a lui Mueller.

”În vreme ce preşedintele are dreptul de a face asta, nu are această intenţie”, a declarat Sanders atunci când a fost întrebată despre posibila acţiune a preşedintelui.

Fost director al FBI-ului, Robert Mueller, a fost numit de procurorul general adjunct, Rod Rosenstein, să conducă ancheta în privinţa ingerenţelor ruse în campania americană.

Donald Trump l-a destituit pe James Comey, fost director FBI, pentru că ar fi gestionat în mod inadecvat investigaţia în cazul serverului de email privat utilizat de Hillary Clinton, însă demiterea intervine în contextul anchetei privind ingerinţele Rusiei în campania electorală.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici