Guvernul britanic face planuri de urgenţă. Armata ar putea interveni în cazul în care lucrătorii cheie intră în grevă

Guvernul britanic analizează posibilitatea de a trimite armata pentru a ajuta la menţinerea în funcţiune a serviciilor publice în cazul în care lucrătorii cheie, inclusiv cei din cadrul Serviciului Naţional de Sănătate, administrat de stat, vor intra în grevă, a declarat duminică preşedintele Partidului Conservator, aflat la guvernare.

6733 afișări
Imaginea articolului Guvernul britanic face planuri de urgenţă. Armata ar putea interveni în cazul în care lucrătorii cheie intră în grevă

"Mesajul nostru către sindicate este să le spunem <nu este momentul să facem grevă, este momentul să încercăm să negociem>. Dar, în absenţa acestui lucru, este important ca guvernul... să aibă planuri de urgenţă", a declarat Nadhim Zahawi pentru Sky News, citat de Reuters.

"Ne uităm la armată, ne uităm la o forţă de răspuns specializată... capacitate de intervenţie... de urgenţă", a spus el, adăugând că militarii ar putea fi aduşi pentru a conduce ambulanţe.

În Marea Britanie sunt anunţate greve în mai multe domenii

Marea Britanie se confruntă cu tulburări industriale pe scară largă în perioada premergătoare sărbătorilor de Crăciun şi în ianuarie, deoarece muncitorii care se luptă cu o inflaţie de două cifre recurg la greve pentru a cere salarii şi condiţii de muncă mai bune.

Asistentele cer salarii mai mari. Acţiunea sindicală din 15 şi 20 decembrie este fără precedent în istoria de 106 ani a sindicatului britanic al asistenţilor medicali şi are loc în contextul în care Serviciul Naţional de Sănătate (NHS), administrat de stat, se pregăteşte pentru una dintre cele mai grele ierni din istoria sa.

De asemenea, zeci de mii de lucrători feroviari vor organiza noi greve înainte şi după Crăciun, în cadrul unei dispute privind salariile şi condiţiile de muncă. Navetiştii se pregătesc pentru perturbări grave ale călătoriilor în perioada sărbătorilor.

Sindicatul naţional al lucrătorilor din domeniul feroviar, maritim şi al transporturilor (RMT) a declarat că peste 40.000 de lucrători feroviari vor ieşi în stradă în zilele de 13-14 decembrie, 16-17 decembrie, 3-4 şi 6-7 ianuarie, după ce nu au reuşit să ajungă la un acord cu operatorii de trenuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici